Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ψωμί με κολοκύθα



1/2 κούπα πουρέ από κολοκύθα
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι
μια πρέζα κανέλα
μια πρέζα γαρύφαλλο
μια πρέζα γλυκάνισος

Κάνω το ζυμάρι, πρέπει να βγει ένα μαλακό και ίσα που να κολλάει στα χέρια. Το βάζω σε ένα ευρύχωρο σκεύος και το σκεπάζω. Το αφήνω 12-16 ώρες να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. ( ίσως χρειαστεί λίγο ζύμωμα αν φουσκώσει πάρα πολύ γρήγορα).Μόλισ έρθει η ώρα να το πλάσω , θέλει αρκετό αλεύρι γιατί θα κολλάει το ζυμάρι αρκετά. Μόλις έχω έτοιμα τα καρβέλια τα βρέχω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με αλεύρι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνω σχέδιο και το αφήνω πάλι για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, προθερμένω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω σε ένα μικρό πήρινο σκεύος λίγο νερό να κάνει ατμό στουν φούρνο. Ψήνω για περίπου 20-25 λεπτά.
(Όσο ξεκουράζεται στισ 12-16 ώρες αποκτά μια ωραία ξίνη μυρωδιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο