Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Παντεσπάνι φουντουκιού χωρίς αλεύρι


 


Για το παντεσπάνι :


  • 100 γραμμάρια σκόνη φουντουκιού ( φουντούκια περασμένα στο μουλτι για αρκετή ώρα )
  • 100 γραμμάρια άχνη 
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 6 ασπράδια αβγού 
  • 30 γραμμάρια ζαχαρη 
  • Μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
Αφού πέρασα τα φουντούκια στο μουλτι , ανακατεύω μέσα και την άχνη με το κακάο.

Περνάω το μείγμα απο κόσκινο και ξανά ανακατεύω το μείγμα.

Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με την ζαχαρη. 

Ενσωματώνω το μείγμα φουντουκιού σταδιακά και ανακατεύω με μια κουτάλα.

Παράλληλα θα ρίξω και το εκχύλισμα βανίλιας. 

Η μαρέγκα θα πέσει ελάχιστα .

Απλώνω μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνω το μείγμα πάνω.

Το στρώνω ομοιόμορφα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Αφήνω να κρυώσει καλα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο