Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σπιτικά Σοκολατάκια Μαρς



  • 250 γραμμάρια μέλι
  • 250 γραμμάρια γλυκόζη
  • 200 γραμμάρια φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
  • 500 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος και ακόμα 300 γραμμάρια για επικάλυψη
  • 120 γραμμάρια ασπράδια αβγού
  • ζάχαρη για καραμέλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Πρώτα κάνω τη βάση του μαρς. Λιώνω το μέλι με τη γλυκόζη μέχρι να γίνει καραμέλα. Παράλληλα στο μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνω σιγά σιγά τη ρευστή καραμέλα στο μίξερ που δουλεύει ακόμα αλλά σε πιο αργή ταχύτητα. Μόλις ενσωματωθεί καλά προσθέτω και την σοκολάτα γάλακτος λιωμένη . Κλείνω το μίξερ και αυτό το μείγμα το βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα να παγώσει καλά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Λίγο πριν σφίξει αρκετά πασπαλίζω με τα φουντούκια και τα πατάω με το χέρι για να κολλήσουν στη σοκολάτα. Όση ώρα παγώνει κάνω την καραμέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την ζάχαρη με ένα σφηνάκι νερό και αφήνω να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Τότε αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύω συνεχώς. Ξαναβάζω στην φωτιά το τηγάνι και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Βράζω για περίπου 5-6 λεπτά , κλείνω την φωτιά και αφήνω να κρυώσει. Όταν έχει παγώσει η σοκολάτα ρίχνω από πάνω την καραμέλα και την απλώνω να πάει παντού. Το ξαναβάζω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να γίνει πέτρα. Το κόβω σε κομμάτια και τα βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο