Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ταχινόπιτα



Υλικά για την ζύμη :
  • 700 γραμμάρια αλεύρι τύπου 70%
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 10 γραμμάρια μαγιά
  • 8 γραμμάρια αλάτι
  • λίγη μαστίχα Χίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 370 γραμμάρια χλιαρό νερό
Για την γέμιση :
  • 250 γραμμάρια ταχίνι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Στον κάδο του μίξερ βάζω το αλεύρι, την ζάχαρη , την μαστίχα Χίου και την κανέλα.. 
Λιώνω τη μαγιά μέσα στο νερό και το προσθέτω στον κάδο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι και προσθέτω το αλάτι. 
Ζυμώνω για άλλα 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα του μίξερ και μετά για άλλα 8 στην γρήγορη. . 
Σκεπάζω το ζυμάρι και το αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Κόβω το ζυμάρι σε μπαλάκια ίδιου μεγέθους . 
Αφήνω τα μπαλάκια να ξεκουραστούν όσο κάνω την γέμιση.
Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά.
Ανοίγω τα μπαλάκια σε μακρόστενο σχήμα, απλώνω λίγη από την γέμιση και τα κλείνω από την μεγαλύτερη πλευρά.
Τα γυρίζω μετά σε σχήμα σαλιγκαριού , τα βάζω με την σειρά πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα αφήνω να ξεκουραστούν για περίπου 30-35 λεπτά και ψήνω στους 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο