- 200 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
- 135 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γραμμάρια χωριάτικο αλεύρι Κ.
- 265 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γραμμάρια προζύμι
- 15 γραμμάρια μαγιά
- 20 γραμμάρια αλάτι
- 400 γραμμάρια περίπου νερό χλιαρό
- Διάφορους σπόρους για πασπάλισμα
Αρχικά στο κάδο του μίξερ,ανακατεύω όλα τα άλευρα μεταξύ τους. Μετά λιώνω τη μαγιά στο νερό και το ρίχνω στα άλευρα, προσθέτω και το προζύμι και ζυμώνω μέχρι να γίνει το ζυμάρι σε αργή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω το αλάτι και ζυμώνω για άλλα 5 λεπτά. Σκεπάζω το ζυμάρι και το βάζω σε στόφα να ξεκουραστεί και φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο , χωρίζω την ζύμη σε κομμάτια των 100 γραμμαρίων και τα πλάθω με την χούφτα μου σε στρόγγυλα μπαλάκια. Βουτάω την επιφάνεια τους σε λίγο νερό και μετά σε μείγμα με σπόρους ( έτσι κολλάνε καλύτερα ) . Τα βάζω με τη σειρά στη λαμαρίνα με λίγο κενό μεταξύ τους. Τα βάζω ξανά στη στόφα για μισή ώρα μέχρι να ξανά φουσκώσουν. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς με ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό να κάνει υδρατμούς . Ψήνω για περίπου 25-30 λεπτά. Τα βγάζω να κρυώσουν καλά σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου