- 500 γρ αλεύρι σίκαλης
- 200 γρ αλεύρι 70% δυνατό
- 100 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ προζύμι
- 10 γρ μαγιά νωπή
- 20 γρ αλάτι
- 480 γρ νερό
Λιώνω τη μαγιά μέσα στο νερό, προσθέτω μια κουταλιά ζάχαρη και το αλεύρι 70% . Ανακατεύω καλά για να γίνει ένας χυλός και το αφήνω για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Στο κάδο του μίξερ βάζω το αλεύρι σίκαλης, το αλεύρι ολικής, το προζύμι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω μέχρι να γίνει το ζυμάρι και προσθέτω το αλάτι. Ζυμώνω στην αργή ταχύτητα για περίπου 7 λεπτά και μετά στην γρήγορη για άλλα 5 λεπτά περίπου. Αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Το ξανά ζυμώνω στο χέρι ενσωματώνοντας :
- 50 γρ σουσάμι
- 50 γρ βρώμη
- 50 γρ ηλιόσπορο
- 50 γρ παπαρουνόσπορο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου