Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Κρέμα Kinder Bueno

Εύκολη σπιτική κρέμα Kinder Bueno για γέμιση σε τούρτα ή μπισκότα.

Η γνωστή σοκολάτα kinder bueno με την γκοφρέτα έγινε πρώτη φορά από τα εργοστάσια του Ferrero στη Villers- Ecalles , Γαλλία και στην Βαρσοβία , Πολωνία.
Τώρα πλέον πωλούνται σε όλων τον κόσμο σε μορφή σοκολάτας ( την κλασσική σοκολάτα με την γκοφρέτα) , σε μορφή σκόνης ή και έτοιμη κρέμα σε κουβάδες έτοιμοι για χρήση.

Με την κρέμα του Bueno γεμίζουμε τούρτες , ή άλλα διάφορα γλυκίσματα ή ακόμα κάνουμε σάλτσα για επικάλυψη σε παγωτά ή σουφλέ σοκολάτας.
 

Για την κρέμα kinder bueno :


  • 360 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 160 γραμμάρια φουντούκια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατίνης μαλακωμένη 

Αρχικά θα ψήσω τα φουντούκια στον φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Έτσι θα έχουν και καλύτερο άρωμα. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την ζάχαρη και κάνω καραμέλα όσο πιο ανοιχτόχρωμη γίνεται. Όσο πιο σκουρόχρωμη γίνει η καραμέλα τόσο σκούρο χρώμα θα έχει και μετά η κρέμα.
Μόλις γίνει η καραμέλα, εκτός φωτιάς προσθέτω προσεχτικά το βούτυρο και τα φουντούκια. 
Αφήνω λίγο να κρυώσει και τα βάζω στο μπλέντερ να χτυπηθούν καλά.
Ζεσταίνω ένα μέρος από την κρέμα γάλακτος και λιώνω μέσα την μαλακωμένη ζελατίνη.
Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος όλη πλέον στο μπλέντερ και χτυπάω μέχρι να γίνει μια αρκετά λεία κρέμα. ( δεν θα γίνει εντελώς λεία , επειδή έχει τα φουντούκια ) .
Αφήνω να κρυώσει εντελώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο