Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Λουκουμάδες με φέτα και ρίγανη




Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και ρίγανη. Κατάλληλοι για ορεκτικό ή σνακ. Μπορεί η φέτα και η ρίγανη να αντικατασταθεί με άλλα υλικά όπως κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή και ζαμπόν.

Για τους λουκουμάδες :


  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 25 γραμμάρια νισεστέ
  • 35 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 5 γραμμάρια κονιάκ
  • 8 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 15 γραμμάρια μαγιά
  • 325 γραμμάρια νερό 
  • φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ρίγανη
  • λίγο άνηθο ή μαϊντανό
  • 2-3 πρέζες πιπέρι

Στο κάδο του μίξερ βάζω αλεύρι και νισεστέ , ζάχαρη, αλάτι.
Προσθέτω το κονιάκ , το σπορέλαιο , το νερό και τη μαγιά. 
Ανακατεύω μέχρι να γίνει ένας χυλός. 
Σκεπάζω και αφήνω να ξεκουραστεί λίγο.
Προσθέτω τη φέτα , την ρίγανη , τον άνηθο και το πιπέρι .
Αφήνω να ξεκουραστεί ξανά όσο ζεσταίνω ένα κατσαρολάκι με μπόλικο λάδι.
Με ένα ποτήρι με νερό και ένα κουτάλι ''κόβω'' μπαλίτσες μέσα στο ζεστό λάδι.
Με μια τρυπητή κουτάλα τα ανακατεύω απαλά να πάει παντού το καυτό λάδι.
Μόλις πάρουν παντού το ίδιο χρώμα , τα βγάζω και τα ακουμπάω πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και ρίγανη. 
Σερβίρονται χλιαροί με μια σάλτσα γιαούρτι ή μια καυτερή σάλτσα chilly, 

Αντί για φέτα και ρίγανη μπορώ να βάλω κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ελαφρά τσιγαρισμένο , ζαμπόν ( ή μπέικον ) σε μικρά κυβάκια ή μαύρο σουσάμι. Μπορώ να προσθέσω και διάφορα μπαχαρικά όπως καπνιστή πάπρικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο