Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Κριτσίνια Πολύσπορα


  • 222 γραμμάρια αλεύρι τύπου 70%
  • 25 γραμμάρια μαργαρίνη κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 100 ml κρύο νερό
  • 4 γραμμάρια αλάτι
  • 45 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 γραμμάρια Baking Powder
  • 8 γραμμάρια μαγιά 
Λιώνω τη μαγιά στο νερό. Στο κάδο του μίξερ βάζω όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι. Ζυμώνω μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι, προσθέτω το αλάτι και ζυμώνω για 4 λεπτά ακόμα. Αφήνω τη ζύμη λίγο να ξεκουραστεί και κόβω σε μικρά κομμάτια ίσου μεγέθους. Τα πλάθω σε μακρόστενα κορδόνια , προσέχω να είναι ίδιου πάχους και μήκους. Τα περνάω από νερό και τα βουτάω σε μείγμα με σπόρους. ( Σουσάμι, ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο, κολοκυθόσπορο. κ. α. ) Τα βάζω με τη σειρά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 20 -25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο