- 750 γραμμάρια αλεύρι
- 550 γραμμάρια νερό
- 35 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια μαγιά
- 15 γραμμάρια αλάτι
- 15 γραμμάρια ζάχαρη
- Φέτα
- Γραβιέρα
- πρέζα πιπέρι
Πρώτα λιώνω τη μαγιά μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και προσθέτω το μισό αλεύρι. Το βάζω σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι. Μόλις γίνει το ζυμάρι προσθέτω το αλάτι και ζυμώνω για 10 λεπτά ακόμα με το μίξερ. Το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο. Το ζυμώνω ξανά και το κόβω σε κομμάτια των 100 γραμμαρίων. Τα κάνω μπαλάκια και τα βάζω στη σειρά σε αλευρωμένο πάγκο. Τα ανοίγω λίγο με τον πλάστη και βάζω από την γέμιση τυριού.
- Φέτα τριμμένη
- Γραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι τριμμένο
Τα κλείνω καλά και τα πλάθω σε μπαλάκια. Τα βάζω με την σειρά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκώσουν . Τα πασπαλίζω αν θελήσω με σουσάμι ή διάφορα άλλα σποράκια. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου