- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κιλά κιμάς κοτόπουλο
- 700 γραμμάρια μπέικον πλάκα ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 600 γραμμάρια λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 γραμμάρια φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 5 γραμμάρια φύλλα φρέσκου θυμαριού
- 15 γραμμάρια αλάτι
- πιπέρι
Αρχικά σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μυρωδικά στα 100 γραμμάρια βούτυρο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι αλλά να μην καεί. Προσθέτω το κρασί και αφήνω να βράσει μέχρι να φτάσει στα 2/3 της ποσότητας. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς και το προσθέτω στο κιμά κοτόπουλο σε ένα σκεύος που κλείνει με καπάκι, προσθέτω και το μπέικον , ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες. Την άλλη μέρα , σε μια φόρμα του κέικ στρώνω λωρίδες μπέικον σε όλη την επιφάνεια του και εκεί μέσα βάζω το μείγμα του κοτόπουλου. Καλύπτω με το μπέικον καλά . Βάζω την φόρμα σε ένα ταψί με ύψος και γεμίζω μέχρι την μέση με νερό (προσέχω να μην μπει νερό στη φόρμα του κέικ με το μείγμα ). Έτσι ψήνω σε Μπεν Μαρί στους 110 βαθμούς για περίπου 2-5-3 ώρες. Πρέπει να έχει θερμοκρασία στη μέση της τερρίνας περίπου 72 - 75 βαθμούς.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο για 24 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου