Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ζεστό κρασί



  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 4 ξυλάκια κανέλα
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • ένα πορτοκάλι κομμένο με την φλούδα σε φέτες
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ματσάκια κάρδαμο
  • 5 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ζεστένω το μείγμα, αλλά προσέχω να μην βράσει.

  •  Μπορώ να το κάνω λίγο πιο εξωτικό αντικαθιστώντας τις φέτες από το πορτοκάλι με φέτες ανανά, και τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό μήλου.
  • Μπορώ να προσθέσω και ολόκληρο κλοναράκι βανίλιας κομμένο στη μέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο