Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

BAILEYS

Λατρεμένο Baileys!!! Το Baileys σερβίρεται με πάγο, αναμειγμένο με θρυμματισμένο πάγο, με καφέ ή σε διάφορα κοκτέιλ.
πολύ ωραίο σαν ποτό αλλά και σαν κρέμα με την παρακάτω συνταγή για Pancakes ή ακόμα και για παγωτά. Γενικά είναι ένα εύκολο ποτό, λίγο ακριβό στην παρασκευή του αλλά αξίζει να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους αφού δεν μπορούν να καταλάβουν αν είναι αγοραστό ή δικό σας.


Για το Baileys :
  • 400ml ζαχαρούχο γάλα
  • 375ml σοκολατούχο γάλα 
  • 1,5 φλιτζάνι ουίσκι
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 2κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1κ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε λίγο νερό
Βάζω όλα τα υλικά , εκτός από τον καφέ , σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιόμορφο.
Δεν πρέπει να βράσει. Το κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τον καφέ. Αφήνω να κρυώσει και μόλις είναι αρκετά χλιαρό το βάζω σε μπουκάλια ή σε μικρά μπουκαλάκια ''δώρου''.
Συντηρείται στο ψυγείο μέχρι και 40 μέρες.

Για την κρέμα Baileys :


  • 5 κρόκοι αβγού
  • 200 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγη βανίλια
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 ml Baileys
Αρχικά, ζεσταίνω το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, ενώ παράλληλα σε μπεν μαρί αποστειρώνω τους κρόκους με την ζάχαρη , ανακατεύοντας γρήγορα. 
Ενσωματώνω όλα τα υλικά της συνταγής στο μείγμα με τους κρόκους μέσα στο μπεν μαρί. Ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. ( αφού κρυώσει σφίξει αρκετά.) 
Συντηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.  

Πολύ ωραία κρέμα για τα πρωινά με τα Pancakes  ή στα επιδόρπια με το παγωτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο