Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ







  1. 1,5 κιλό άχνη ζάχαρη
  2. 50ml νερό
  3. 140γρ γλυκόζη
  4. 5 μεγάλα φύλλα ζελατίνης
  5. 30γρ μαργαρίνη
  6. λίγη βανίλια
  7. 15γρ γλυκερίνη
Μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης και τα στραγγίζω. Την ανακατεύω να λιώσει στο ζεστο νερό( τα 50ml), προσθέτω τη γλυκόζη, το βούτυρο, την γλυκερίνη και τη βανίλια .Ανακατεύω καλά να ομοιογενοποιειθούν και στη συνέχεια προσθέτω την άχνη ΜΟΝΟ το ένα κιλό. Σιγά-σιγά προσθέτω και την υπόλοιπη . Πρέπει να βγει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
Μπορώ να την χρωματίσω με χρώμα ζαχαροπλαστικής .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο