- 200γρ μπισκότα
- 125γρ βούτυρο λιωμένο
- 500γρ τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 400γρ ζαχαρούχο γάλα
- 15γρ χυμός λεμονιού
- 5 φύλλα ζελατίνης
Θροιματίζω τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο. Το απλώνω σε μια βάση (τσέρκι) , το βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Παράλληλα κάνω την κρέμα. Μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ανακατεύω το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα καλά. Ζεστάνω πολύ λίγο νερό και λιώνω μέσα τη ζελατίνη αφού την έχω στραγγίξει καλά. Την ενσωματώνω στο μείγμα . Βάζω την κρέμα στο βάση (τσέρκι) . Αφήνω να παγώσει και να σφίξει . Μόλις γίνει την γαρνίρω με μαρμελάδα τις αρεσκείας μου.
- προσέχω όταν ανακατεύω το τυρί κρέμα τύπου Philadelphia να μην διαχωριστούν τα λιπαρά του.
- καλύτερα να κάτσει μία νύχτα στο ψυγείο αλλά είναι καταναλώσιμο μέσα σε 4 ώρες.
- Περιέχει 362 8ερμίδες, και κοστίζει μόνο 7,68 ευρώ.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου