Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Donut







  • 300ml γάλα
  • 30γρ μαγιά
  • 1 κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη και λίγη κρυσταλική
  • 50γρ βούτυρο
  • 2 κρόκους αβγού
  • λίγο ρούμι ή κονιάκ
  • μία πρέζα αλάτι
  • 500γρ αλεύρι
Λίωνω τη μαγιά και την ζάχαρη άχνη στο γάλα. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο . Το ανοίγω σε πάχος 2 εκατοστών. Και με ένα ποτύρι το κόβω σε στρόγγυλα κομμάτια. Τα αφήνω όπως είναι κομμένα στον πάγκο για μισή ώρα . Τα τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρω με μερέντα, μαρμελάδα ή ακόμα και σκέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο