Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μπισκότα κανέλας


Αφιερωμένο στους λάτρεις της κανέλας. Το σπίτι θα μυρίζει υπέροχα όσο ψήνονται και το άρωμα της κανέλας θα σε βασανίσει μέχρι να γίνουν τα μπισκότα  .Και το χειρότερο να περιμένεις πάνω από το ταψί μέχρι να κρυώσουν, λες: θα περιμένω 10 λεπτά και μετά θα δοκιμάσω με τον καφέ πέντε-έξι-εφτά .
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 38 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 13 γραμμάρια baking powder
  • 6 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 63 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 75 γραμμάρια νερό
  • 6 γραμμάρια κανέλα
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • βανίλια 
Αναμειγνίω τα υγρά υλικά της συνταγής με όλα τα αρωματικά , τη σόδα και το baking powder.
Σε αυτό το μείγμα προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι.
Πρέπει να βγει ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνω σκεπασμένο να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και μετά το πλάθω σε ότι σχήμα θέλω.
Ψήνω τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν πάνω σε μια σχάρα.

Σε αυτή την συνταγή θα ταίριαζε αν προσθέταμε κομμάτια σοκολάτας ή ξερούς καρπούς, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο