Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μπαλάκια φέτας σε λάδι


  • 300γρ τυρί φέτα
  • 300γρ ανθότυρο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • θυμάρι
  • πιπεριά chilli
  • μπούκοβο
Τρίβω τα τυριά και τα ανακατεύω μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο. Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα βάζω σε βαζάκια. Προσθέτω τα αρωματικά και γεμίζω τα βαζάκια με το ελαιόλαδο. Διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο.

Είναι ένας πολύ ωραίος μεζές με το ούζο. Τα αρωματικά υλικά μπορούμε να τα αλλάξουμε φυσικά ανάλογα τις δικές μας προτιμήσεις και την υφή του τυριού δηλαδή αν θέλουμε να είναι πιο σφιχτό τότε θα μειώσουμε το ανθότυρο και θα αυξήσουμε τη φέτα. Ή αν θέλουμε να γίνει πιο μαλακό να μπορεί να γίνεται αλοιφή δηλαδή πάνω σε ξεροψημένα ψωμάκια προσθέτουμε και κρέμα τυρί ή μυζήθρα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με κριτσίνια ή ψωμί κομμένο σε φέτες, ψημένες στο φούρνο να γίνουν τραγανές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο