Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αλμυρό κέικ







  • 250γρ βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (2% ή 10%)
  • 450γρ αλεύρι
  • 150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • πολύχρωμες πιπεριές κομμένα σε κυβάκια
  • 20γρ baking powder
  • ρίγανη 
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τα αβγά μέχρι να γίνουν  μους. Μετά προσθέτω το γιαούρτι, το baking powder, το κεφαλοτύρι ,τις πιπεριές , τη ρίγανη και τέλος λίγο αλεύρι. Το υπόλοιπο αλεύρι το ενσωματώνω με το χέρι γιατί θα βγει ένα ζυμάρι που κολλάει στα χέρια. Βάζω σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο