Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Σάλτσες και toppings για σαλάτες

Βινεγκρέτ Βαλσάμικο
360 γραμμάρια μουστάρδα
300 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια μέλι
900 ml βαλσάμικο
2,5 λίτρα ηλιέλαιο
1,7 λίτρα ελαιόλαδο
40 γραμμάρια αλάτι
12 γραμμάρια πιπέρι

Μέσα σε λεκάνη βάζω τη μουστάρδα τη ζάχαρη το μέλι το αλάτι και το πιπέρι . Με το μπλέντερ χειρός να ανακατεύει προσθέτω σιγά σιγά το βαλσάμικο και το λάδι εναλλάξ.

Σάλτσα γιαουρτιού

800 γραμμάρια μαγιονέζα
640 γραμμάρια γιαούρτι
80 γραμμάρια σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιού
λίγο νερό

Αναμειγνύω όλα τα υλικά μαζί. ( βάζω τόσο νερό ώστε να είναι όσο αραιή θέλω η σάλτσα)

Σάλτσα μουστάρδας

360 γραμμάρια μουστάρδα
300 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια μέλι
900ml λευκό ξύδι
2,5 λίτρα ηλιέλαιο
1,7 λίτρα ελαιόλαδο
40 γραμμάρια αλάτι
12 γραμμάρια πιπέρι

Βινεγκρέτ Ρόδι

4 λεμόνια χυμό
130ml χυμός ροδιού
1 πορτοκάλι χυμός
200ml ελαιόλαδο + ηλιέλαιο( 100-100)
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι.

Γαλλική ή Κοκτέιλ

Κέτσαπ με λίγη μαγιονέζα , ένα μικρό ποτηράκι κονιάκ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ταμπάσκο , σος ανγκλαίζ .

Ταρτάρ

Μαγιονέζα με ψιλοκομμένη καπαρη , κορνισόν , κρεμμύδι , μαϊντανό , ξύδι, λίγη μουστάρδα

Ροκφόρ

Μαγιονέζα με τριμμένο ροκφόρ , λίγο ξύδι , σος ανγκλαίζ , ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι.

Σάλτσα μελιού

200 γραμμάρια μέλι
600 ml ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
λίγη μουστάρδα με σιναπόσπορο
αλατι, πιπέρι.

Χτυπάω στο μίξερ το μέλι το ξύδι μουστάρδα και σιγα σιγα το ελαιόλαδο . Αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο