Υλικά:
4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι
Κύμινο
Ρίγανη
Αλεύρι
Baking powder
Κόβω τις ντομάτες στα τέσσερα και αφαιρώ τα σποράκια . Ψιλοκόβω την σάρκα πολύ ψιλά , την αλατίζω και την αφήνω για περίπου 1 ώρα να στραγγίξει τα υγράσε ένα σουρωτήρι. Σε ένα σκέυος βάζω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι . Προσθέτω και την ντομάτα και ανακατεύοντας προσθέτω τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Να μην σχηματίζεται σε μάζα και να κολλάει.
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι να ζεσταθεί καλά και με δύο κουτάλια ρίχνω σιγά τον χυλό στο τηγάνι. Προσπαθώ να γίνουν λεπτά τα κεφτεδάκια για να ψηθούν και στο εσωτερικό αφού γρήγορα πιάνουν χρώμα. Μόλις γίνουν τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου