200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια αλεύρι
1κουταλάκι του γλυκού baking powder
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι + ξύσμα
150 γραμμάρια ταχίνι
90 γραμμαρια ζάχαρη
25 γραμμάρια καλό λικέρ
λίγο εκχύλισμα πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάω το χυμό πορτοκάλι με το ταχίνι τη ζάχαρη και απο τα 200 γραμμάρια σοκολάτα την μισή ποσότητα λιωμένη. Έπειτα προσθέτω την κανέλα το ξύσμα από το πορτοκάλι το εκχύλισμα του πικραμύγδαλου το λικέρ την υπόλοιπη σοκολάτα κομμένα σε κομμάτια. Μόλις ανακατευτούν καλά με μία μαρίζ ενσωματώνω το αλεύρι με το baking powder . Βουτυρώνω μια φόρμα (βιτάμ ή σπορέλαιο) και πασπαλίζω με άγλυκο κακάο. Βάζω μέσα το μπράουνι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου