Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μωσαϊκό

1 κιλό βιτάμ
800 γραμμάρια άχνη
160 γραμμάρια μετάξα
200 γραμμάρια κακάο άγλυκο
1 κιλό μπισκότα ( πτι μπερ)
400 γραμμάρια καρύδια , φουντούκια , φιστίκια.

Σπάω τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύω με τους ξηρούς καρπούς . Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά λιώνω το βιτάμ , προσθέτω το κακάο την άχνη και το μετάξα. Κατεβάζω από τη φωτιά ( δεν πρέπει να έχει βράσει.) Λίγο πριν αρχίζει να πίζει προσθέτω τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς. Μόλις το φορμάρω σε κορμό το τυλίγω καλά σε λαδόκολλα . Το βάζω στη κατάψυξη για μια νύχτα.
Πριν το σερβίρω το αφήνω για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο