Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μελόψωμο με προζύμι

  1. 500 γραμμάρια αλεύρι 
  2. 300 γραμμάρια προζύμι 
  3. 25 γραμμάρια ελαιόλαδο 
  4. 5 γραμμάρια αλάτι 
  5. 10 γραμμάρια ζάχαρη 
  6. 20 γραμμάρια μαγιά 
  7. 300 γραμμάρια χλιαρό νερό 
  8. 120 γραμμάρια μέλι χλιαρό 
  9. Μια δυο πρεζες κανέλα 
  10. Λίγη βανίλια 
Στο νερό λιώνω τη μαγιά με λίγη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Μέσα σε μια πλαστική λεκάνη βάζω όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Μόλις γίνει το ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο χωρις να κολλάει στα χέρια το ζυμώνω για περίπου 5-10 λεπτά. Το σκεπάζω καλά και το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο . Μόλις φουσκώσει το ζυμώνω προσθέτοντας το μέλι και λίγο αλεύρι που θα χρειαστεί . Μόλις γίνει ξανά ένα ομοιόμορφο ζυμάρι θα το πλάσω και το αφήνω πάλι να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 20-25 λεπτά. 
( μπορώ να βάλω μόνο 5 γραμμάρια ζάχαρη. Να αφαιρέσω την κανέλα και την βανίλια και να προσθέσω Θυμάρι και λίγη ρίγανη . ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο