Γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος και το έντερο, αλλά κρατάω την ουρά της.
Ένα μέρος αλεύρι( ένα ποτήρι )
Ένα μέρος μπύρα ( το ίδιο ποτήρι)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρίγανη τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ένα μέρος αλεύρι( ένα ποτήρι )
Ένα μέρος μπύρα ( το ίδιο ποτήρι)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρίγανη τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα σκεύος βάζω το αλεύρι και το μαϊντανό και τη ρίγανη. Προσθέτω ανακατεύοντας την μπύρα. Πρέπει να γίνει ένας χυλός. Τον αφήνω για 10 λεπτά να κάτσει όσο καθαρίζω τις γαρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι να ζεσταθεί.
Βουτάω τις γαρίδες στο κουρκούτι μέχρι την ουρά, και τις βάζω στο λάδι. Βάζω λίγες σε κάθε τηγανιά. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζω από το λάδι και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλατίζω, λίγο πιπέρι.
Βουτάω τις γαρίδες στο κουρκούτι μέχρι την ουρά, και τις βάζω στο λάδι. Βάζω λίγες σε κάθε τηγανιά. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζω από το λάδι και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλατίζω, λίγο πιπέρι.
Εκτός απο γαρίδες μπορώ να βάλω μύδια, καραβίδες , λαχανικά. Κτλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου