Να σηκώσει τώρα το χέρι του όποιος έχει βαρεθεί να τρώει τα κλασσικά νηστίσιμα της Σαρακοστής , φασολάδα, φακές, λαδερά, πατάτες ...... Κάνε μια σούπα κουνουπίδι με γάλα αμυγδάλου, τι το περίεργο έχει δηλαδή ; Κάνε δηλαδή εικόνα :
-Γιαγιά: τι θα φάτε σήμερα αγόρι μου;
-Εγώ : Σούπα κουνουπίδι με γάλα αμυγδάλου.
- Γιαγιά : Μα δεν κάνει. Νηστεία έχουμε , μην πίνετε γάλα!
-Εγώ : Μα είναι γάλα σόγιας....
-Γιαγιά : Τι Σόγιας; Ποια είναι η Σόγια; Μην παίρνετε πράγματα από άγνωστους, το κακό σας θέλουν !!!
-Εγώ : Μα γιαγιά η σόγια είναι φυτό και το γάλα σόγιας είναι φυτικό! Είναι αυτό που πίνουν οι vegan.
- Γιαγιά : Ποιοι είναι οι βίγκαν ; Μην κάνεις ότι κάνουν και αυτοί , κακό στον εαυτό τους κάνουν! Εσύ είσαι έξυπνο παιδί...
-Εγώ : Γιαγιά οι vegan είναι........
3 HOURS LATER......
-Γιαγιά : Να σου κάνω φασολάκια λαδερά με πατατούλες μπόλικες που σου αρέσουν ;
-Εγώ ( ηττημένος πια) Ναι κάνε ... <3
Για την σούπα :
- Ένα κουνουπίδι μέτριο προς μεγάλο
- Ένα κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- Δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών λιωμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό
- 700 ml περίπου γάλα αμυγδάλου άγλυκο ( σόγιας)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνει διαφανές, προσθέτω και το κουνουπίδι που το έχω κόψει σε μικρά κομμάτια , προσθέτω το θυμάρι, το αμύγδαλο φιλέ και το γάλα αμυγδάλου. Ρίχνω το νερό με το ζωμό μέσα λιωμένο μέχρι να σκεπάσει το κουνουπίδι. Τέλος προσθέτω και το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνω να βράσει μέχρι να σχεδόν λιώνει το κουνουπίδι, το περνάω από το μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο όλη η σούπα. Δοκιμάζω , διορθώνω σε αλάτι και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου