Ότι πρέπει να το πρωινό με τον καφέ ή για κέρασμα. Το ινδοκάρυδο ψημένο μυρίζει απίστευτα ωραία και γεμίζει το σπίτι με το άρωμα του. Θυμίζει πολύ για ένα ελαφρύ ανοιξιάτικο μπισκότο όταν πας βόλτα κάπου στην εξοχή. Αντί για τα μύρτιλλα και το μαυροκέρασο μπορεί να βάλει κανείς χοντροκομμένα κομμάτια σοκολάτας υγείας ή ακόμα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
Για τα μπισκότα :
Για τα μπισκότα :
- 200 γραμμάρια μαργαρίνη
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλιά της σούπας baking powder
- 30 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 2 βανίλιες
- 200 γραμμάρια αποξηραμένα μύρτιλλα
- 100 γραμμάρια αποξηραμένα μαυροκέρασα
Αρχικά αφρατέυω τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και μόλις έχει μια κρεμώδες υφή προσθέτω το χυμό πορτοκάλι , την βανίλια και τα αποξηραμένα φρούτα με το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω το baking powder με το αλεύρι και το προσθέτω στο μίξερ σε μικρές δόσεις. Πρέπει να βγει ένα κολλώδες μείγμα που με ένα κουτάλι της σούπας το ''κόβω'' σε ανομοιόμορφα σχέδια και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνω στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα στρώνω πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου