Εύκολοι πατατοκεφτέδες , πλούσιοι σε άρωμα και γεύση, φουλ νηστίσιμοι και πολύ χορταστικά. Λες θα φάω 2 μόνο γιατί είμαι σε πρόγραμμα αλλά καταλήγεις να τρως τουλάχιστον 5-6 , στην καλύτερη περίπτωση 4 γιατί είχες πάρει δυνατό πρωινό. Προσωπικά δεν τα προτιμώ με ψωμί γιατί θέλω να χορτάσω μόνο με τους κεφτέδες και όχι με ψωμί. Είναι εύκολοι να γίνουν είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο !
Για τους πατατοκεφτέδες :
- πατάτες βρασμένες καλά
- κρεμμύδι, σκόρδο και πράσο σοταρισμένα να πάρουν ένα διαφανές χρώμα
- μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
- απομίμηση κίτρινου τυριού κομμένα σε κυβάκια
- αλάτι - πιπέρι - πάπρικα καπνιστή
- λίγο ελαιόλαδο
- πρέζα μοσχοκάρυδο
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις πατάω με το πιρούνι να σπάσουν καλά και προσθέτω το ήδη σοταρισμένο μείγμα κρεμμύδι, σκόρδο και πράσο . Προσθέτω τα αρωματικά υλικά και τέλος το ελαιόλαδο. Το ανακατεύω καλά και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Πλάθω σε burgers και τα περνάω από αλεύρι και τα χτυπάω ελαφρά να φύγει το έξτρα. Τα τηγανίζω σε ζεστό σπορέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνω λίγο να κρυώσει και τα τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου