Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Τουρσί Τζίντζερ


Όπως έχουμε εμείς τα τουρσί λάχανο, καρότο, ντομάτα κ.α. έτσι και Ιάπωνες έχουνε το Gari δηλαδή τουρσί Τζίντζερ. Καλά εντάξει εσύ σαν Έλληνας δεν θα μου πας να βάλεις από αυτό το τουρσί στην φασολάδα ή στις φακές. Το σερβίρουν εκεί μαζί με το σούσι γιατί βοηθάει στο να καθαρίσει η '' παλέτα των γεύσεων'' σου ( ουρανίσκο ). Το συγκεκριμένο τζίντζερ έτσι όπως συντηρηθεί έχει λιγότερη καυτερή γεύση αλλά δεν παύει να έχει την ωραία γεύση του. Είναι ότι πρέπει να κάποιον που το αρέσουν τα γλυκό-ξινό- καυτερά σνακ αφού μπορεί να καταναλωθεί και έτσι. 


Για το τουρσί τζίντζερ :
  • 500 γραμμάρια τζίντζερ 
  • 720 γραμμάρια ξύδι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι 
Πρώτα ξεφλουδίζω το τζίντζερ και μετά το κόβω σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ένα Peeler. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα αλατίζω. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω εκεί μέσα για περίπου μία ώρα. Τα στραγγίζω καλά γιατί βγάζει πολλά υγρά και τα τοποθετώ πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Παράλληλα έχω βάλει το ξύδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να πάρει μια καλή βράση. Βάζω το τζίντζερ μέσα στα βαζάκια όπου θέλω να τα αποθηκεύσω αλλά όχι πολύ πυκνά. Ρίχνω μέσα και το μείγμα ξύδι- ζάχαρη και τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσουν αρκετά τα βάζω στο ψυγείο.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο