Όπως έχουμε εμείς τα τουρσί λάχανο, καρότο, ντομάτα κ.α. έτσι και Ιάπωνες έχουνε το Gari δηλαδή τουρσί Τζίντζερ. Καλά εντάξει εσύ σαν Έλληνας δεν θα μου πας να βάλεις από αυτό το τουρσί στην φασολάδα ή στις φακές. Το σερβίρουν εκεί μαζί με το σούσι γιατί βοηθάει στο να καθαρίσει η '' παλέτα των γεύσεων'' σου ( ουρανίσκο ). Το συγκεκριμένο τζίντζερ έτσι όπως συντηρηθεί έχει λιγότερη καυτερή γεύση αλλά δεν παύει να έχει την ωραία γεύση του. Είναι ότι πρέπει να κάποιον που το αρέσουν τα γλυκό-ξινό- καυτερά σνακ αφού μπορεί να καταναλωθεί και έτσι.
Για το τουρσί τζίντζερ :
- 500 γραμμάρια τζίντζερ
- 720 γραμμάρια ξύδι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου