Γιατί και εμείς οι δήθεν ''Vegan'' ξέρουμε να τρώμε σε περιόδους νηστείας. Είναι 40 μέρες αλλά ένα ρημάδι γλυκό θα το φάμε, γιατί το δικαιούμαστε!
Για την βάση :
- 217 γραμμάρια μαργαρίνη
- 87 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 44 γραμμάρια ζάχαρη
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 435 γραμμάρια αλεύρι
- μια πρέζα αλάτι
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη να χτυπηθούν καλά μέχρι να γίνει αρκετά κρεμώδες. Αμέσως μετά προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού , το baking powder και το αλεύρι σε δόσεις.Μόλις γίνει το ζυμάρι το σκεπάζω με μια μεμβράνη καλά και το βάζω στο ψυγείο για καμιά ώρα. Μόλις την βγάλω από το ψυγείο την ανοίγω με τον πλάστη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο στο πάχος που επιθυμώ . Καλύπτω μια ταρτιέρα με λαδόκολλα και απλώνω την ζύμη ομοιόμορφα. Σιγουρεύομαι καλά πως έχει καλύψει όλη την ταρτιέρα και στην βάση της αλλά και στα πλαϊνά. Την τρυπάω με ένα πιρούνι , καλύπτω με ένα φύλλο λαδόκολλα και αραδιάζω πάνω τις φασόλια γίγαντες (Για να μην φουσκώσει η ζύμη , όχι για να κάνουμε τάρτα φασόλια γίγαντες, αυτή είναι μια άλλη συνταγή) . Ψήνω σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά και μετά άλλα 10-15 λεπτά άνευ φασολιών ! Μόλις πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα σαν τον καναπέ της Βασίλισσας Ελισάβετ , είναι έτοιμη . Μόλις το βγάλω από τον φούρνο, την αφήνω να κρυώσει λίγο μέσα στην ταρτιέρα.
Για την Κρέμα :
- 500ml γάλα σόγιας με γεύση βανίλια
- 110 γραμμάρια ζάχαρη
- 45 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 μπανάνες λιωμένες στο μπλέντερ
Είναι σαν την κλασσική patisserie αλλά δεν έχει μέσα αβγά ούτε γάλα, οπότε βάζω όλα τα υλικά (εκτός από την μαργαρίνη ) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Στο τέλος προσθέτω τη μαργαρίνη και ένα μικρό σφηνάκι κονιάκ. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Καλύπτω την κρέμα με μια μεμβράνη εφαπτόμενα με την κρέμα! Αφήνω να κρυώσει.
Για την συναρμολόγηση της τάρτας ο καθένας έχει τις δικές του γεύσεις και ορέξεις. Στην κρέμα μπορεί κανείς να προσθέσει κομμάτια μπανάνας ή κάποιου άλλου φρούτου ίσως κόκκινου για να έχει εμφάνιση ή ακόμα και κομμάτια κουβερτούρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου