Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Cheesecake Φούρνου

Υλικά.
για την βάση:
•450γρ μπισκότα τριμμένα
•1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
•2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

για την Κρέμα
1 κούπα τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφια
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
βανίλια
χυμός και ξύσμα από λεμόνι
10 γρ ζελατίνη

Εκτέλεση :

Ανακατεύω όλα τα υλικά της βάσης μέχρι να γίνει ενα τριμένο μείγμα . Το στρώνω σε μία βάση φόρμας περιμετρικά και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να γίνει η κρέμα.

Χτυπάω το τυρί κρέμα με τη κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη τα αβγά και το ξύσμα απο το λεμόνι. Ζεσταίνω το χυμό λεμονιού και λιώνω μέσα τη ζελατίνη.
Το προσθέτω στ μείγμα με τη κρέμα τυρί .

Προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα στη βάση της φόρμας προσέχοντας μην σπάσει απο τα πλάγεια το μπισκότο.

Ψήνω στον φούρνο σε μπεν μαρί σπεπασμένο με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα στους 180° . Αφήνω να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Choux Croquelin