Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ψωμί με λιαστές ντομάτες , σκόρδο και ρίγανη

15 γραμάρια φρέσκια μαγιά
3,1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1,1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 λιαστές ντομάτες
ρίγανη
πιπέρι

Λιώνω τη μαγιά δτο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι. Το αφήνω 10 λεπτά σε ζεστό μέρος . Σε .ια λεκάνη βάζω το αλεύρι με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτω τη μαγιά και ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Το σκεπάζω καλα με μια μεμβράνη και το βάζω σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες να φουσκώσει.
Σε ένα μπλεντεράκι πολτοποιώ τη ντομάτα , το σκόρδο την ρίγανη και το πιπέρι με λίγο ελαιόλαδο. 
Μόλις το ζυμάρι φουσκώσει το ζυμώνω με τον πολτό της ντομάτας - σκόρδο. ( θα χρειαστεί λίγο αλεύρι) .
Το βάζω σε φόρμα και το αφήνω να φουσκώσει . Το βρέχω λίγο και το ψήνω στους 200° για 25-30 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο το ξεφορμάρω και το σκεπάζω με μια πετσέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο