Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Φοκάτσα ( Ψωμί με δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι)

15 γραμάρια φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3,1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
δεντρολίβανο φρέσκο
χοντρό αλάτι

Μέσα σε μια λεκάνη βάζω το 1/3 από την ποσότητα του αλευριού τη μαγιά τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να γίνει χυλός. Το αφήνω για 10 λεπτά σε ζεστό μερος. Μόλις φουσκώσει προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το δεντρολίβανο και το αλάτι. Μόλις γίνει ενα λείο και ομοιόμορφο ζυμάρι χωρίς να κολλάει στα χέρια το σκεπάζω καλά με μια πετσέτα και το βάζω σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτω το δεντρολίβανο το ζυμώνω ξανά , το ανοίγω και το απλώνω σε ένα ταψί . Το αφήνω να φουσκώσει για δεύτερη φορά . Τέλος βρέχω την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζω με αλάτι χοντρό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20-25 λεπτά. Λίγο πριν το βγάλω το ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο