Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ψωμί Nutella σε σχήμα νιφάδα



  • 600-700 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • 15 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
  • 7 γραμμάρια αλάτι
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό 
Ζεσταίνω το γάλα και λιώνω μέσα τη μαγιά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλεύρι. Το βάζω στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει, Στο μείγμα αυτό, προσθέτω το αλεύρι, το βούτυρο και το αβγό. Λίγο πριν γίνει το ζυμάρι προσθέτω το αλάτι. Πρέπει να βγει μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Το σκεπάζω και το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο. Το ζυμώνω ξανά και το χωρίζω σε 4 ίσα μέρη. Κάθε ένα κομμάτι το ανοίγω σε λεπτό φύλλο και το τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα . Αλείφω με nuttela και ξύσμα πορτοκάλι . Ανοίγω το δεύτερο κομμάτι σε λεπτό φύλλο και το τοποθετώ στο πρώτο. Αλείφω και το δεύτερο φύλλο με nuttela  και ξύσμα πορτοκάλι, Επαναλαμβάνω και στα άλλα 2 κομμάτια ζύμης. Με τη βοήθεια ενός πιάτου το κόβω σε ακριβώς στρόγγυλο σχήμα. Στο κέντρο της ζύμης βάζω ένα ποτήρι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε 16 ίσα μέρη. Παίρνω δύο λωρίδες και τις γυρίζω δύο φορές προς την εξωτερική πλευρά και κολλάω τις άκρες. Τέλος, αλείφω όλη τη ζύμη με ασπράδι αβγού και αφήνω να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά ακόμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο