Για τη ζύμη:
- 150γρ γάλα
- 15γρ μαγιά φρέσκια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 25γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 κρόκος αβγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ ή κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250γρ αλεύρι
- 250γρ γάλα
- 55γρ ζάχαρη
- 23γρ αλέυρι
- 2 κρόκοι αβγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ ή κονιάκ
- βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
- σταφίδες
Παράλληλα κάνω τη κρέμα. Βάζω τα 2/3 του γάλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Σε μια μπασίνα ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα με τους κρόκους του αβγού και το αλεύρι. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνω λίγο λίγο στη μπασίνα ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνω έπειτα όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύω γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα. Τελος προσθέτω στη κρέμα το βούτυρο , το κονιάκ και τις σταφίδες. Αφήνω να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά.
Ζυμώνω το ζυμάρι ξανά και το ανοίγω σε πάρα πολύ λεπτό φύλλο. Απλώνω τη κρέμα ελαφρά. Τυλίγω πολύ προσεχτικά το ζυμάρι σε ρολό. Μετά σε κουβάρι. Το βάζω σε μια φόρμα, το αλοίφω με ενα κρόκο αβγού αραιωμένο με γάλα. Αφήνω να ξεκουραστεί έτσι για 20 λεπτά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο, όχι ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου