Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Valentine's Dessert








  • 300ml γάλα
  • 30γρ μαγιά
  • 1 κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη και λίγη κρυσταλική
  • 50γρ βούτυρο
  • 2 κρόκους αβγού
  • λίγο ρούμι ή κονιάκ
  • μία πρέζα αλάτι
  • 700γρ αλεύρι
Λίωνω τη μαγιά και την ζάχαρη άχνη στο γάλα. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο . Το ανοίγω σε πάχος 2 εκατοστών. Και με ένα ποτύρι το κόβω σε στρόγγυλα κομμάτια. Κάνω ένα μικρό βαθούλωμα και βάζω λίγη σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ή μερέντα. Τα αφήνω όπως είναι στον πάγκο για μισή ώρα . Τα τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρω με μία μπάλα παγωτό φράουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο