Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Garlic Bread





  • 500γρ αλεύρι
  • 190γρ χλιαρό νερό
  • 20γρ μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
Λίωνω τη μαγιά στο νερό με τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Αφήνω λίγο για να δράσει η μαγιά. Προσθέτω το ελαιόλαδο , αλεύρι και τέλος το αλάτι. Πρέπει να βγει ένα ευπλαστο ζυμάρι. Το σκεπάζω και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 40-45 λεπτά να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Το ανοίγω σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού, σκορπάω το δεντρολίβανο και το σκόρδο παντού, το βρέχω με λίγο νερό και τέλος το ρολάρω. Το βάζω σε φόρμα, το χαράζω και το αφήνω 15-20 να ξεκουραστεί ξανά. Πριν το ψήσω το βρέχω με νερό και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο