Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ελληνικό κέικ

  • 300γρ αλεύρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100γρ γάλα
  • 3 αβγά
  • 15γρ baking powder
  • 150γρ τυρί φέτα
  • 150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • μέντα ψιλοκομμένη ή ρίγανη 
  • ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλία του γλυκού μουστάρδα
Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά, προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα τυρία. Τέλος ανακατεύοντας γρήγορα με το μίξερ προσθέτω το μισό αλεύρι. Το άλλο μισό το προσθέτω ανακατεύοντας με το χερί. Βάζω τη ζύμη σε φόρμα του κέϊκ, ρίχνω λίγο κεφαλοτυρι στην επιφάνια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο