Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πιτάκια με κιμά και φύλλο κρούστας







  • 1κιλό κιμάς μισός χοιρινός και μισό μοσχαρίσιο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • κόλιανδρος
  • τζίντζερ
  • κάρρυ
  • κουρκουμάς
  • πάπρικα
  • καγιέν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο
  • φύλλα κρούστας
Σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτω τον κιμά τον σπάω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σπυρώσει. Άμα χρειαστεί προσθέτω και λίγο νερό. Προσθέτω όλα τα μυρωδικά. Μόλις γίνει αφήνω λίγο να κρυώσει. Ανοίγω τα φύλλα κρούστας και τα κόβω σε λωρίδες. Λιώνω το βούτυρο και αλείφω μία λωρίδα , βάζω λίγο απο τον κιμά και το διπλώνω σε σχήμα τρίγωνο. Τα αλείφω με βούτυρο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο