Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Carrot Cake




 


Κέικ καρότο 

Για το κέικ 

200 γραμμάρια ζαχαρη 

2 αβγά 

115 ml ηλιέλαιο 

150 γραμμάρια αλεύρι 

1 κουτάλια του γλυκού baking powder 

1 κουτάλια του γλυκού μαγειρική σόδα

Μια πρεζα κανέλα

225 γραμμάρια καρότο τριμμένο 

100 γραμμάρια μαύρες σταφίδες 

100 γραμμάρια καρύδια 


Για την κρέμα 

200 γραμμάρια κρέμα τυρί 

140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 

Μια πρεζα αλάτι 

Λίγη βανίλια 

50 γραμμάρια ζαχαρη 

2 με 3 σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλο - προαιρετικά 



Χτυπάω στο μίξερ δυνατά την ζαχαρη με το αβγό και το ηλιέλαιο για περίπου 10 λεπτά μεχρι να φουσκώσει το μείγμα. 

Σε ενα άλλο σκεύος αναμειγνύω το αλεύρι , την κανέλα , το baking powder και την σόδα . Τα περνάω απο την σήτα 2 φορες. 

Στο μίξερ προσθέτω τις σταφίδες , τα καρύδια και το καρότο , αφού ανακατευτεί καλα , προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι . Δεν το δουλεύω πολυ , ίσα ίσα να το πάρει όλο . 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα . Καταλαβαίνω όταν είναι έτοιμο, όταν το τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα , αυτή βγαίνει καθαρή . 

Αφεινω να κρυώσει καλα.


Για την κρέμα , χτυπάω την κρέμα τυρί με την ζαχαρη , την βανίλια , το αλάτι μεχρι να διαλυθεί καλα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος .

Χτυπάω στην δυνατή ταχύτητα μεχρι να σφίξει το μείγμα. 


Κόβω το κέικ στη μέση , και το αλείφω με την κρέμα . Το σκεπάζω και γαρνίρω το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα , καρύδια σπασμένα και σταφίδες . 

Αφεινω στο ψυγείο για 1 ώρα να κάτσει το γλυκό . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο