Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Kinder Delice


 Kinder Delice .

Για το παντεσπάνι 

200 γραμμάρια αλεύρι 

8 γραμμάρια baking powder 

50 γραμμάρια κορν φλάουρ 

4 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο 

100 γραμμάρια ζαχαρη 

200 ml γάλα 

3 αβγά 


Για το σιρόπι 

100 ml γάλα 

50 γραμμάρια ζαχαρη 


Για την κρέμα 

250 γραμμάρια κρέμα τυρί 

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 

100 γραμμάρια ζαχαρη 

Εκχύλισμα βανίλιας



Χτυπάω τα αβγά με την ζαχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά μεχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα. 

Παράλληλα , κοσκινίζω όλες τις πούδρες (αλεύρι , κακάο , κορν φλάουρ , baking powder )  μαζί 3 φορες. 

Στο μίξερ με το αβγό , μόλις ασπρίσει , προσθέτω το γάλα και το μείγμα με τις πούδρες . 

Ψήνω στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου . Αφήνω να κρυώσει εντελώς πριν το κόψω στη μέση .


Για την κρέμα 

Χτυπάω το κρέμα τυρί με την ζαχαρη και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια . Χτυπάω με το μίξερ μεχρι να γινει σαντιγί . Βάζω στο ψυγείο για μια ώρα .


Για το σιρόπι , σε μικρό κατσαρολάκι βάζω γάλα και ζαχαρη μεχρι να βράσει . 


Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι , το κόβω στη μέση και το αλείφω με το σιρόπι , απλώνω την κρέμα στο ενα κομμάτι και το σκεπάζω με το άλλο. Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει για ενα δίωρο . 

Λιώνω σοκολάτα με λίγη κρέμα γάλακτος και την απλώνω πάνω στο γλυκό . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο