Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Sticky Spicy Ribs



  • Χοιρινά παϊδακια 
  • Σκορδο 
  • Τζίντζερ φρεσκο 
  • Μπούκοβο
  • Αστεροειδής γλυκάνισος 
  • Σόγια σως 
  • Ζωμό λαχανικών 
  • Λίγο ξύδι
  • Λίγο κρασί κόκκινο 
  • Μέλι 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι φρεσκο 

Σε καυτό λάδι σοτάρω λίγο το κρέας να πάρει καλό χρωμα . Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ με το μπουκοβο και τον αστεροειδή γλυκάνισο . Αλάτι, πιπέρι .
Προσθέτω την σόγια σως αρκετό . Μόλις αρχίσει να βράζει , προσθέτω μέλι ( ανάλογα ποσό γλυκιά θέλω να γινει η σάλτσα , επίσης βοηθάει να καραμελωσει το κρέας ). 
Προσθέτω λίγο ξύδι και κόκκινο κρασί.  Μετα προσθέτω λίγο ζωμό λαχανικών περίπου μεχρι την μέση του κρέατος . 
Μόλις ξαναπάρει βράση , το βάζω στο φούρνο στους 190 βαθμούς για μισή ώρα . Μετα αναποδογύριζω το κρέας και το ψήνω για άλλη μισή ώρα . 
Βγάζω το κρέας απο την μαρινάδα να κάτσει λίγο. 
Την μαρινάδα την βράζω σε μέτρια φωτιά με όλα τα υλικά μαζί (σκορδο , τζίντζερ κτλ) μεχρι να δέσει και να γλασαρει . Βάζω ξανά μέσα το κρέας μεχρι να καλυφτεί με τις γλάσο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο