Για το μιλφέιγ
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γραμμάρια cornstarch
5 κρόκους αβγού
270 γραμμάρια ζαχαρη
Βανίλια
100 γραμμάρια βουτυρο
180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί άγλυκη
Περίπου 850 γραμμάρια φύλλο κρούστας
Άχνη ζαχαρη
Πρώτα κάνω την κρέμα, σε μια κατσαρόλα βάζω 900ml απο το γάλα την ζαχαρη και ζεσταίνω μεχρι να βράσει .
Παράλληλα, χτυπώ τους κρόκους με λίγη ζαχαρη μεχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα.
Προσθέτω το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ . Χτυπάω με ενα σύρμα μεχρι να διαλυθεί τέλειος και να γινει ενα λείο μείγμα .
Μόλις βράσει η κατσαρόλα , με μια κουτάλα στο ενα χέρι και με το σύρμα στο άλλο κάνω μεταγγίσεις απο το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αβγό σιγά σιγά καμία ανακατεύοντας γρήγορα. Μόλις φτάσει στην ίδια θερμοκρασία περίπου ρίχνω το μείγμα του αβγού στην κατσαρόλα και ανακατεύω γρήγορα. Προσθέτω και την βανίλια και ανακατεύω μεχρι να σφίξει η κρέμα.
Κατεβάζω απο την φωτιά και προσθέτω το βουτυρο σε κομματάκια .
Σκεπάζω με μεμβράνη ετσι ώστε να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα.
Αφήνω στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Για την σφολιάτα , απλώνω τα φύλλα και τα πασπαλίζω με λίγο άχνη . Το πατάω με τον πλαστή και το κόβω στη μικρά ατομικά κομμάτια. Ψήνω την σφολιάτα στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μεχρι να γινει χρυσό και καραμελωσει η επιφάνεια . Αφήνω να κρυώσει καλα .
Μόλις κρυώσει η κρέμα, την χτυπάω στο μίξερ να σπάσει και να γινει ξανά λεία, γιατί στο ψυγείο σφίξει σαν ζελέ. Χτυπάω και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί άγλυκη και την ενσωματώνω απαλά μέσα στην κρέμα.
Σε μια επιφάνεια βάζω τις σφολιάτες απο πάνω βάζω κρέμα , καλύπτω ξανά με σφολιάτα και ξανά με κρέμα. Κάνω συνολικά 3 στρώσεις με σφολιάτα . Καλύπτω όλο το γλυκό με κρέμα και θρυμματίζω ότι σφολιάτα έμεινε και καλύπτω με αυτά την κρέμα . Βάζω στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Στο σερβίρισμα πασπαλιζω με λίγη άχνη ζαχαρη .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου