- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 5 αβγά χώρια
- 220 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα τους
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
- 2-3 κόκκους μαστίχας Χίους
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- μια πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδίσμένα
- 100 γραμμάρια καρύδια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αστεροειδή γλυκάνισο
- 300 γραμμάρια πουρέ κάστανο
Λιώνω το βούτυρο και το βάζω στην άκρη να κρυώσει. Χτυπώ τ'ασπράδια με 100 γραμμάρια από την ποσότητα της ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα . Στο μίξερ χτυπάω τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού , το μαχλέπι , τη μαστίχα και τον αστεροειδή γλυκάνισο . Μετά προσθέτω τη βανίλια και το χυμό πορτοκάλι και με μαρίζ ενσωματώνω το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Μετά το βούτυρο και τέλος με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα σε 2-3 δόσεις. Στο τσέρκι με λαδόκολλα ρίχνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα του κέικ, βάζω κουταλιά κουταλιά τον πουρέ κάστανο , από πάνω τους ξηρούς καρπούς και τέλος το υπόλοιπο μείγμα . Το ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί αφήνω να κρυώσει εντελώς και περιχύνω με γκανάζ λευκής σοκολάτας ( 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα και 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος) πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και καρύδια σπασμένα .
Μπορώ να βάλω και σταγόνες σοκολάτας ενδιάμεσα στο κάστανο και στο μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου