- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 130 γραμμάρια ζωικό βούτυρο
- 220 γραμμάρια άχνη
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια σαμπάνια
Ανακατεύω σε μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το Baking powder. Στο μίξερ με φτερό χτυπάω βούτυρο με άχνη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μους. Σταματάω το μίξερ και ενσωματώνω την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Ρίχνω εναλλάξ μέσα στο κάδο το μείγμα του αλευριού κοσκινισμένο και τη σαμπάνια, ανακατεύοντας ελαφρώς με μια κουτάλα. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ με τρύπα και ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου . Αφήνω να κρυώσει λίγο .ξεφορμάρω , πασπαλίζω με άχνη και στολίζω με ρόδια.
Άντι για 250 γραμμάρια σαμπάνια μπορώ να βάλω 150 γραμμάρια σαμπάνια και 100 γραμμάρια χυμό μανταρίνι.
Μπορώ να βάλω μέσα και διάφορα αποξηραμένα blueberries ή βατόμουρα ακόμα και σταγόνες σοκολάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου