⦁ 1 κιλό αλεύρι δυνατό
⦁ 380 γραμμάρια γάλα χλιαρό
⦁ 60 γραμμάρια μαγιά
⦁ 4 αβγά
⦁ 20 γραμμάρια ζάχαρη
⦁ 20 γραμμάρια αλάτι
⦁ 50 γραμμάρια βούτυρο
Λιώνω τη μαγιά στο γάλα και το ρίχνω στο κάδο του μίξερ που έχω βάλει όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι. Ζυμώνω στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει ζυμάρι. Μόλις γίνει προσθέτω και το αλάτι. Αφήνω το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστο μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Μόλις γίνει, το ανοίγω σε φύλλο και απλώνω τυρί τριμμένο, ζαμπόν , πιπερία και θυμάρι . Το τυλίγω σε ρολό και το κόβω σε κομμάτια. Τα αφήνω να ξεκουραστούν. Τα περνάω από αβγό και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο . Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου