Μείγμα πρώτο
⦁ 300 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
⦁ 250 γρμμάρια ζάχαρη
⦁ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
⦁ 2 γραμμάρια μαστίχα Χίου
⦁ 7 γραμμάρια μαχλέπι
⦁ 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (έξτρα)
⦁ 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
⦁ 1-2 πορτοκάλια το ξύσμα
⦁ βανίλια
Μείγμα δεύτερο
⦁ 4 αβγά
⦁ 75 ml γάλα
Μείγμα Τρίτο
⦁ 400 γραμμάρια αλεύρι
⦁ 1 κουταλιά της σούπας baking powder
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τα 250 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Παίρνω όλα τα μυρωδικά μαζί με την μια κουταλιά ζάχαρη και τις 2 αλεύρι εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βάζω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα προσθέτω μετά στο βούτυρο και τα χτυπάω μέχρι να ενσωματοθούν . Τότε προσθέτω τα υγρά στοιχεία δηλαδή το μείγμα δεύτερο. Το αβγό και το γάλα μαζί χτυπημένα τα ρίχνω σιγά σιγά στο μίξερ . Μόλις το πάρει όλο ρίχνω το αλεύρι με το baking powder. Προσοχή προς το τέλος γίνεται ένας παχύς χυλός και θέλει ανακάτεμα με το χέρι .Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Μόλις το βγάλω , αφήνω να κρυώσει λίγο και το πασπαλίζω παντού με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου