⦁ 70 γραμμάρια αλεύρι 70% δυνατό
⦁ 220 γραμμάρια αλεύρι Κ.Μ. χωριάτικο
⦁ 8 γραμμάρια μαγιά νωπή
⦁ 7 γραμμάρια αλάτι
⦁ 80 γραμμάρια προζύμι κρεμμυδιού
⦁ 160 γραμμάρια νερό κρύο
Λιώνω τη μαγιά στο νερό. Στο κάδο του μίξερ βάζω τα αλεύρια και το προζύμι. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνω στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά περίπου και προσθέτω το αλάτι. Ζυμώνω τότε στη γρήγορη ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου . Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 40 λεπτά. Πλάθω σε καρβέλια , τα πασπαλίζω με αλεύρι και τα χαράζω σε σχήμα καρπού σιταριού ή ρόμβο. Αφήνω πάλι για λίγο στη στόφα ή σε ένα ζεστό μέρος. Ψήνω στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου