Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Άρτος Μακεδονικός




70 γραμμάρια αλεύρι 70% δυνατό
220 γραμμάρια αλεύρι Κ.Μ. χωριάτικο
8 γραμμάρια μαγιά νωπή
7 γραμμάρια αλάτι
80 γραμμάρια προζύμι κρεμμυδιού
160 γραμμάρια νερό κρύο
Λιώνω τη μαγιά στο νερό. Στο κάδο του μίξερ βάζω τα αλεύρια και το προζύμι. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνω στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά περίπου και προσθέτω το αλάτι. Ζυμώνω τότε στη γρήγορη ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου . Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 40 λεπτά. Πλάθω σε καρβέλια , τα πασπαλίζω με αλεύρι και τα χαράζω σε σχήμα καρπού σιταριού ή ρόμβο. Αφήνω πάλι για λίγο στη στόφα ή σε ένα ζεστό μέρος. Ψήνω στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο