⦁ 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
⦁ 3 γραμμάρια ζάχαρη
⦁ 3 αβγά
⦁ 70 γραμμάρια βούτυρο
⦁ 50 γραμμάρια γάλα
⦁ 100 γραμμάρια νερό
⦁ 500 γραμμάρια αλεύρι 70% δυνατό
⦁ 6 γραμμάρια αλάτι
Διαλύω τη μαγιά στο γάλα και το νερό, προσθέτω το βούτυρο λιωμένο και το αβγό.Στο κάδο του μίξερ έχω το αλεύρι με τη ζάχαρη και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς( όλα τα υγρά υλικά ανακατεμένα). Ζυμώνω στην αργή ταχύτητα για 2 λεπτά, προσθέτω το αλάτι και ζυμώνω στην γρήγορη ταχύτητα για 8 λεπτά. Αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Πλάθω σε μπαλάκια που τα ανοίγω και τα γεμίζω με γέμιση. Τα κλέινω καλά και τα αφήνω πάλινα ξεκουραστούν για λίγο. Σε κατσαρόλα με λάδι , τα ψήνω μέχρι να πάρει χρώμα παντού.
⦁ Γέμιση με πατάτα
Πατάτες βρασμένες με τσιγαρισμένο κρεμμύδι ,άνηθο , αλάτι και πιπέρι και προαιρετικά σοταρισμένα μανιτάρια.
⦁ Γέμιση με τυρί
Τριμμένη φέτα , αβγό, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου