Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Προζύμι Κρεμμυδιού


300 γραμμάρια κρεμμύδια καθαρισμένα
25 γραμμάρια λευκό κρασί
25 γραμμάρια ξύδι
45 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 γραμμάρια πιπέρι μαύρο
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής σίτου

Πρώτα βράζω τα κρεμμύδια σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράζουν τα βάζω στο μπλέντερ να γίνουν πολτός. Μέσα σε μια μπασίνα βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο, το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά και προσθέτω το πολτό κρεμμυδιού. Μόλις ενσωματοθεί καλά, το σκεπάζω καλά με ένα καπάκι και το βάζω στο ψυγείο. Κάθε μέρα και για 3 μέρες βάζω 100 γραμμάρια κ.μ.χωριάτικο αλεύρι και 100 γραμμάρια χλιαρό νερό. Μετά από 3 μέρες είναι έτοιμο για χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο